FAQ

1. Mistä Maraboun Luo oma makusi -kilpailussa on kyse?

Avaamme nyt suklaatehtaan ovet ja annamme kaikkien suomalaisten, ruotsalaisten, norjalaisten ja tanskalaisten makunerojen luoda ja nimetä oman unelmamakunsa. Ainesosat voit valita 64 vaihtoehdon joukosta, ja kilpailun voittajasta tulee seuraava suuri uutuusmaku kauppojen hyllylle. Kukin ehdotus voi sisältää enimmillään kolme makua, ja kilpailussa valitaan yhteensä kolme voittajaa.

2. Miten voin osallistua kilpailuun?

Voit osallistua Maraboun Luo oma makusi -kilpailuun osoitteessa https://luoomamakusi.marabou.fi . Luo unelmiesi makuyhdistelmä valitsemalla enintään kolme ainesosaa, jotka haluat lisätä Maraboun perinteiseen maitosuklaaseen. Kun olet valinnut suosikkiainesosasi, anna Marabou-levyllesi nimi ja kerro, miksi juuri sinun suklaalevysi on voittaja.

3. Onko kilpailu avoin kaikille?

Kilpailuun voivat osallistua kaikki yli 16-vuotiaat – huoltajan luvalla myös nuoremmat – Suomen, Ruotsin, Norjan ja Tanskan asukkaat.

4. Voinko osallistua kilpailuun useita kertoja?

Kyllä. Jos sinulla on useita suosikkiyhdistelmiä, voit hyvin lähettää useita ehdotuksia.

5. Miten pitkään kilpailu jatkuu?

Kilpailuaika on 1.1.–28.2.2020. Kilpailun päätyttyä voit edelleen luoda omia makuja, mutta niitä ei lueta mukaan kilpailuun. Ne voivat kuitenkin inspiroida Marabouta uusien makujen kehittelyssä.

6. Montako ainesosaa voin lisätä suklaalevyyni?

Voit valita Marabou-maitosuklaaseesi enintään kolme herkullista ainesosaa.

7. Miten ehdotukset arvioidaan?

Jokainen suklaalevy arvioidaan kahden tärkeän kriteerin – maun ja luovuuden – mukaan. Ensin puolueeton tuomaristo käy läpi ehdotukset ja valitsee ne, jotka pääsevät mukaan seuraavalle kierrokselle. Tässä vaiheessa erillinen asiantuntijaraati, johon kuuluu vähintään yksi riippumaton tuomari, valitsee kolme voittajaa. Voittajille ilmoitetaan viimeistään toukokuun lopussa 2020.

8. Miksi en voi lähettää haluamaani nimiehdotusta?

Jotta suklaalevy tuntuu osalta Marabou-maitosuklaatuoteperhettä, olemme asettaneet nimelle tiettyjä rajoituksia. Nimi ei saa olla millään tavalla sopimaton. Tällaisia nimiä voivat olla esimerkiksi loukkaavat, epämiellyttävät tai poliittisesti motivoituneet nimet tai sellaisten nimien yhdistelmät, jotka erikseen sisältyvät jo Maraboun omaan valikoimaan.

9. Mikä kilpailussa on palkintona?

Kolme onnellista voittajaa saa kutsun Ruotsiin Maraboun suklaatehtaalle, joka sijaitsee Upplands Väsbyssä Tukholman läänissä. Siellä he pääsevät kokeilemaan luomuksiaan suklaa-asiantuntijoidemme kanssa ja toteuttamaan oman Marabou-suklaalevynsä.

Kolmen voittajan suklaalevyt tulevat kauppoihin kolmessa eri vaiheessa vuoden 2021 aikana. Suklaalevyjen tarkoista lanseerauspäivämääristä päättää Marabou-tiimi. Lisätietoja palkinnosta on Säännöt ja ehdot -kohdassa.

10. Missä suklaalevyt valmistetaan?

Suklaalevyt valmistetaan Maraboun suklaatehtaassa Ruotsin Upplands Väsbyssä.

11. Mitä tapahtuu, jos useampi kuin yksi henkilö lähettää saman makuehdotuksen?

Koska arvioimme sekä makua että luovuutta, otamme arvioinnissa huomioon varsinaisten ainesosien lisäksi myös suklaalevyn nimen ja kilpailijan osallistumisperustelut.

12. Mitä tapahtuu, jos jotakin ainesosaa ei voida käyttää voittajaehdotuksissa?

Marabou valmistaa finalistien suklaalevyt mahdollisimman tarkasti ehdotettujen ainesosien mukaan tai käyttämällä läheistä makua. Jos makuyhdistelmää ei voida toteuttaa, Marabou varaa kuitenkin oikeuden vaihtaa tai poistaa jonkin ainesosan.

13. Onko voittajalla oikeudet ehdottamaansa suklaalevyyn?

Ei. Osallistumalla kilpailuun hyväksyt, että me Maraboulla saamme oikeudet ehdotukseesi. Tämä koskee muun muassa nimeä, rakennetta ja ainesosien yhdistelmää. Lisätietoja on Säännöt ja ehdot -kohdassa.